RÖRELSE I SKOLAN

BASEBALL5 - den nya urbana sporten

Baseball5 är en stolt del av den nationella satsning Rörelse i Skolan. Baseball5 är en kraftigt förenklad version av baseboll och softboll och sker på barnens villkor. Det enda man egentligen behöver är en boll! Grundreglerna är enkla och man ska kunna vara igång på 10 minuter. 


Baseball5 spelas på vilket underlag som helst och spelplanen är anpassningsbar utifrån de förutsättningar som finns på skolgården, i parken eller på gräsplanen. 

OBS! Baseball5 är väldigt flexibelt och utgår från den plats ni har tillgång till. Behöver ni öka eller minska avståndet så kan ni göra det!


Vårt erbjudande till skolan


Vi erbjuder er ett nytt och kul sätt att aktivera barn och ungdomar. På den här sidan hittar ni enkla och tuffa instruktionsfilmer om hur man spelar Baseball5. Två filmer är klara idag, men fler är i produktion och totalt kommer det finnas sex filmer om spelet. 


Vi har också möjligheten att erbjuda olika grundpaket som ni kan använda för att snabbt komma igång. Här finns också kontaktuppgifter till projektet om någon vill veta mer eller har idéer på närmare samarbete - kanske med en lokal klubb eller en skolidrottsförening. 


Webbshop för skolor

Som en del i RFs Rörelsesatsning i Skolan är vi glada att kunna erbjuda en rad olika grundpaket för Baseball5 till kraftigt reducerade priser! Baseball5 kan spelas med bara en vanlig tennisboll, men nedanstående paket kan ytterligare förhöja upplevelsen av den nya sporten. Varje paket kan köpas och användas var för sig och inget av paketen är en förutsättning för att börja spela. 


Klicka på "Se information" för att kunna lägga beställning. Sedan checkar ni ut som i vilken annan webshop som helst. Vid utcheckning anger ni faktura-adress. 


OBS. Nedanstående erbjudanden är bara tillgängligt för skolor och dess personal. 

Vi är glada att kunna erbjuda kraftigt reducerade priser och fri frakt till skolor!

Instruktionsfilmer


Offensivt spel - Slagning

Offensivt spel - Baslöpning

Försvarsspel - Att göra bränningar

Inom kort kommer fler filmer om spelplan och matchöverblick. Filmerna kommer också inom kort i svensk version. Håll utkik efter uppdateringar!

Kontakt


Projektledare

Daniel Lindkvist

Svenska Baseboll-, Softboll- & Lacrosseförbundet

info@baseball5.se